иван гарелов

Легендарен журналист: Бойко го е страх да излезе срещу Румен Радев, защото ще изхвърчи завинаги от политиката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов се страхува да излезе като кандидат-президент на ГЕРБ, защото след загубата от Румен Радев съвсем ще изхвърчи от политиката. Истината, която informiran.net отдавна разкри, призна и топ журналистът Иван Гарелов.

„Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И как ще работиш в един парламент с тези, с които не си в коалиция, са непочтени? Мисля, че тези красиви фрази са безсъдържателни“, това сподели пред БНР журналистът.

„Отказът на „Продължаваме промяната“ за предварително коалиране с „Демократична България“ може да е изненада за Христо Иванов, но новата партия не означава, че като продължава промяната, ще направи същите грешки като досегашните партии на промяната, които бяха в парламента“, смята той.

„Ако „Има такъв народ“ запазят първото или второто място в следващото Народно събрание, а новата формация е на трето или четвърто, не можем да очакваме „Продължаваме промяната“ да определя бъдещата политика“, каза още журналистът.

Иван Гарелов коментира и предстоящите президентски избори, като категорично подчерта, че няма съмнение за това, че левите избиратели ще гласуват „за“ Румен Радев и Илияна Йотова“:

„Въпросът е дали ще се мине през унижението при минаване през някакво съгласуване – игри на гордост. Трябва да се надмогне самолюбието на едната и на другата страна (БСП и президента – б.р.).

Те са създадени един за друг. БСП не може да се сърди на Радев за това, че търси да разшири периферията на своите гласоподаватели и в дясно-център, като смятат, че това е насочени срещу БСП. Трябва ревизия на гордостта кой на кого е задължен“, сподели още журналистът.

По думите му Бойко Борисов се страхува да бъде кандидат за президент на ГЕРБ , за да не загуби от сегашния дръжавен глава и „това да го изхвърли съвсем от политиката“.

„Не виждам подходящи фигури за кандидати на ГЕРБ и десните, затова те се прикриват зад обяснения, че още обмислят“, посочи Гарелов.

„В следващия парламент няма да има място за отстъпление“, категоричен беше той и подчерта, че хората няма да простят, ако отново в държавата не се сформира правителство.

Според него невъзможността да се състави кабинет би означавало и отказ от демокрацията.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар