Су-57

Легендарният Су-57 става още по-мощен (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Легендарният Су-57 става още по-мощен. Руските изтребители от пето поколение Су-57 са сериозно подобрени, пише Military Watch Magazine . Сега оборудването им ще бъде допълнено от управляващи дронове. Те  ще действат като помощници при пробива на противовъздушната отбрана на противника, както и от ракети Р-37М.

Специални малки дронове се разработват за транспортиране и управление на руски изтребители от пето поколение Су-57. Това съобщиха държавните медии, позовавайки се на информиран източник.

“За руския изтребител Су-57 са създадени мини-дронове за различни цели. Самолетът  ще ги носи на външна подвеска или във вътрешнофюзелажния отсек и ще се спуска във въздуха. Боецът ще може да изстрелва няколко дрона на веднъж. Като ще има и възможност да ги контролира“.

Висока издържливост и стелт

Способни да нанасят въздушни удари, да водят електронна война и разузнаване, БПЛА ще бъдат пускани на групи, за да пробият противовъздушната отбрана на противника. Това ще даде възможност да се възползват от високата издръжливост и стелт на Су-57. Благодарение на това изтребителите ще могат да транспортират значителен брой малки самолети на дълги разстояния. Руските ВВС възнамеряват да сформират първата пълноценна ескадрила Су-57 през 2024 г. Но в същото време текущият темп на производство на изтребители ще се удвои и ще достигне приблизително 12 самолета годишно.

Все още не е ясно дали дроновете, носени от Су-57, ще бъдат еднократни „камикадзета“. Или ще могат да се върнат в базата за по-нататъшни операции. Използването им като носител за дронове ще направи тези изтребители уникални сред останалите модерни бойни самолети в света. Въпреки че подобни модификации са предлагани многократно за американски транспортни самолети като C-130. Ниското ниво на демаскиращи характеристики на Су-57 в сравнение с китайските и американските изтребители от пето поколение принуждава производителя да се съсредоточи върху използването на по-мощни класове оръжия извън линията на видимост. За да избегне прекомерното отстраняване на самите самолети от гамата на руските системи за ПВО. Носенето на дронове за потискане на противовъздушната отбрана е най-новото от многото разработки в тази област. И е значително подобрение на възможностите на единиците Су-57, като същевременно намалява риска за самите самолети. Друг забележителен пример е интегрирането на ракети R-37M в тези изтребители, което им позволява да стрелят по вражески самолети на почти два пъти по-голям обсег от западните си колеги.

Су-57 е разгърнат на бойното поле от март 2022 г. за изпълнение на набор от мисии.

Включително удари, потискане на противовъздушната отбрана, подкрепа на усилията за електронна война и дори бойни действия без визуален контакт с врага. Благодарение на специална операция в Украйна руските ВВС единствени в света натрупаха опит в експлоатацията на изтребители пето поколение в напрегнати бойни условия. Способността да служи като носител на БПЛА беше най-новата в дългия списък от функции, обявени за Су-57. През август беше съобщено за нов комуникационен комплекс, базиран на изкуствен интелект. А през първата половина на годината беше съобщено за нови канали за предаване на данни и технологии за антирадарно покритие на корпуса. През първата седмица на ноември стана известно за интегрирането на нов клас радарно-устойчиви крилати ракети въздух-земя. Те са базирани на стратегическите бомбардировачи X-101/102, които осигуряват най-големия обсег от всички тактически самолети в свят. Около 3500 км, когато се използват като конвенционални и ядрени бойни глави.

Още новини четете в секция Свят.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар