Лекарите от Клиниката по вътрешни болести на „Пирогов“ заплашват да напуснат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И днес лекари и пациенти на Центъра за спешна медицинска помощ “Пирогов” излязоха на протест в подкрепа на уволнения директор проф. Асен Балтов. Те поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Протестиращите медици блокираха за кратко булевард “Цар Борис III”.

Лекарите от Клиниката по вътрешни болести на “Пирогов” заплашват да напуснат здравното заведение в знак на протест. Те настояват Здравната каса да изчисти името на спешната болница след доклада за източени клинични пътеки и отстраняването на директора проф. Асен Балтов.
Разговори за масово напускане са водени в клиниката по вътрешни болести на “Пирогов”, заяви д-р Камен Данов, началник на отделението по гастроентерология:

“Всички сме толкова обидени, че започва дори да се говори за едно масово напускане на държавата изцяло. Сутринта чух колегите от вътрешната клиника да заявяват, че се иска господин Кацаров и господин Салчев да дойдат да работят тук и да въртят цялата вътрешна клиника, а те могат всичките да си тръгнат, това казаха пред нас”.

Обидата си изрази и консултантът на клиниката по неврохирургия проф. Стефан Габровски”

“И възмутен съм и от това, което беше казано: “И да почерпим ли сега “Пирогов” с един милион?!”. Но съм сигурен, че нито министърът, нито Здравната каса знаят колко лекари загинаха, сестри и санитари”.

Протестиращите за кратко блокираха движението по булевард “Цар Борис III”. Днешният протест премина под звуците на песента “Джерусалема”, която стана символ на всички медици, които се борят с пандемията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар