Лекарите са грешали досега! Ето коя е истинската причина за сърдечните заболявания

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лекарите признаха, че грешат. Ранните водещи кардиолози единодушно твърдяха, че основната причина за появата на сърдечни заболявания е високия холестерол в кръвта.

На пациентите се предписваше диета, която понижава холестерола и се препоръчва включването на мазни храни в диетата. Спазвайки подобна диета, състоянието на пациентите не се подобрява, точно както броят на смъртните случаи не намалява.

Наскоро лекарите направиха сензационно откритие, в резултат на което беше възможно да се открие истинската причина за сърдечните заболявания – възпаление на кръвоносните съдове. Казано по-просто, холестеролът не е в състояние да се натрупва по съдовите стени и да причини смущения в работата на сърцето, а при липса на възпалителен процес, той свободно се движи през тялото.

Причини за хронично възпаление

Само възпалението може да спре движението на холестерола, което от своя страна е защитна реакция на организма към действието на различни вируси и бактерии. Хроничното възпаление причинява особена вреда на здравето и редовната консумация на мазни храни може да го провокира.

За да не навредите на здравето си, не е необходимо да злоупотребявате с прости рафинирани въглехидрати и омега-6 мастни киселини. Хроничното възпаление може да се оприличи на това да вземете твърда четка и да я търкате силно върху кожата си, докато не започне да кърви. Подобна ситуация възниква вътре в тялото, ако човек яде неправилно. Повредените съдови стени изглеждат сякаш са били разтривани с твърда четка. Организмът реагира на тази ситуация с възпаление. Дори ако сте изяли сладка кифличка сутрин, вътре във вас може да се развие цяла война.

Ако човек консумира много прости въглехидрати, тогава нивото на захарта в кръвта се повишава бързо. Панкреасът дава отговор и започва активно да произвежда инсулин, под въздействието на който излишната захар се трансформира в мазнина. Излишните молекули захар са прикрепени към различни протеини, които увреждат съдовите стени. И с няколко такива наранявания се развива хронично възпаление. Тоест, колкото пъти човек консумира прости въглехидрати през деня, толкова пъти нивото на захарта в кръвта се повишава.

Ако ядете сладка кифличка, тогава тя съдържа не само захар, но и различни масла, съдържащи омега-6 мастни киселини. Същите масла се намират в пържени картофи и преработени храни. Омега-6 мастните киселини са необходими на организма, тъй като те присъстват във всички клетъчни мембрани, но трябва да има правилно съотношение на тези киселини и омега-3.

С излишък от омега-6 клетките започват да отделят химикали – цитокини и те вече провокират възпаление. При подобна ситуация се появяват не само сърдечни заболявания, но и хипертония, диабет, болест на Алцхаймер. Човешкото тяло просто не е в състояние да преработи напълно храните, съдържащи много захар и омега-6.

Как да спрете възпалителния процес

Здравословното хранене включва хранене основно с:

  • непреработени храни;
  • пресни зеленчуци и плодове;
  • масло и зехтин.

Епидемията от възпаление възниква поради неправилната теория за холестерола, която лекарите насърчават от много години. Затова следете здравето си и се опитайте да ядете повече здравословни храни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар