Лекарка почина от същото заболяване, от което лекувала хиляди, съдбата е жестока

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лекарка, прекарала години от живота в изследване на вид рак на кожата, почина от същото заболяване, съобщава „Дейли Мейл“. Експертът по меланома д-р Шарън Хътчисън работела в университета в Инвърнес, Шотландия.

През януари тя самата била диагностицирана с това заболяване, след като забелязала бенка на врата си. Тя минала през терапии, но починала минала седмица в хоспис.

Това се случило едва година след като разбрала, че има агресивна форма на меланома.

39-годишната лекарка се присъединила към изследователския екип на университета през лятото на 2018 година, а тяхната работа била част от голямо световно сътрудничество. Преди това е работила шест години в радиофармакологичния отдел на болница Рейгмор, където участвала в предоставянето на лечение за хиляди болни от рак пациенти.

Освен това работела и по разработването на лекарствени предукти за меланома в университета в Глазгоу. Д-р Кътчинсън продължила да работи и след поставянето на диагнозата чак до декември. Тя минала през два вида терапия, но ракът се разпространил. Прекарала последните си дни в хоспис, заобиколена от семейството си.

Колегите ѝ обещаха, че ще продължат нейната работа.

Превод и редакция: БЛИЦ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар