Лекарка сред първите заразени у нас: Това е многолико заболяване, което изненадва организма

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повишено кръвно налягане, задух, стомашно чревно разстройство с болки в корема, авти в устната кухина.

 

Това са съпътстващите симптоми, за които лекарка , болна от коронавирус , разказва.

 

„За първи път ми се случва подобно нещо“ казва тя. Жената е настанена във ВМА и разказа за преживяванията си в предаването „Лице в лице“ по бТв.

Тя смята, че трябва да има много по-масово тестване, за да могат да се локализират болните и заразените. Бързите тестове са за диагностика, а PCR тестовете са за проследяване на заболяването. „Даренията, които в момента се правят , трябва да бъдат насочени и в тази насока. Лаборатория трябва да има във всяко населено място“ , категорична е лекарката.

Жената е на 62 години и се завърнала от конгреси в чужбина, когато се почувствала зле. Тя е поискала тест, който се оказал положителен.

„Моят организъм вече има изработени антитела“, разказва в телевизионния репортаж пациентката, която все още е в болница.

Лекарката поискала теста заради пътуването в чужбина и появилото се неразположение.

Симптомите били вдигане на кръвно, което не е характерно за нея и промени в сърдечния ритъм. Оказало се, че причина за нарушения сърдечен ритъм е повишеното кръвно налягане, а не токсичен ефект от вируса.

„Следващото нещо един обрив, който обхвана устната ми кухина, след това болки в червата, подобни усещания не съм имала…, минах много етапи с физическо напрежение“, разказва жената. Тя не е развила пневмония.

Сподели и че заразата с коронавирус е „многолико заболяване“, което изненадва организма всеки ден. По думите ѝ то протича различно при всеки човек.

Като преминала през заразата, тя призова повече дарения за борба с разпространението с коронавируса да отиват за осигуряване на тестове и лаборатории да се разкрият във всяко населено място.

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар