Лена, защо не каза за 150 000 щ.д. от САЩ, а само за недоказаните 4 000 лв. от Русия?!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Посолството на САЩ плаща 150 хиляди щ.д. за откриване и проверка на руска дезинформация и за насърчаване на развитието на независими медии в България

 

В началото на месеца говорителката на кабинета в оставка Лена Бориславова обяви без абсолютно никакви факти и доказателства, че Русия плаща по 4000 лева месечно на свои говорители в България, които да прокарват проруска информация. Ставало дума за журналисти, политолози, политици, общественици, обяви Лена, но така и не посочи нито имена, нито представи някакви факти. За сметка на това „будната демократична общественост“, както и „правилни“ медии завъртяха псевдоновината до степен, че я превърнаха в достоверно възприемана.

В същото време Лена услужливо забравя да отбележи поне бегло, че посолството на САЩ (не за първи) обявява финансиране от 150 хиляди долара за абсолютно същото, в което обвинява неназовани лица, че получават пари от Русия.

Проектът за финансиране от американското посолство, може да се намери в сайта му. Амбасадата официално е обявила, че плаща и обучава журналисти да идентифицират и проверяват „потока от дезинформация, идваща от руски източници“.

Няма налично описание на снимката.

Целия документ може да видите на страницата на Посолството на САЩ –ТУК–

Логично възниква въпросът с каква идея посолството на САЩ поддържа антируска политика и прокарва своя политика чрез медиите на една суверенна държава, за каквато още се смятаме?

Това не е първото и единствено финансиране за заглушаване на руска информация. Преди десетина дни BIG5 писа за платформата Factcheck.bg, която е обявила официално, че се бори с фалшива или манипулативна информация.

Платформата, която трябва да отсява невярна информация, се финансира от американското посолство, от Програма „Публична дипломация“ на НАТО и от Европейския парламент.

Та, Лена, какви 4 хиляди лева при това недоказани), при положение, че съвсем официално САЩ обявява как финансира български медии, за да прокарват проамериканска гледна точка на събитията?

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар