Лена Парапетът е виновна за шефа на КЕВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Решението на КС за противоконституционния избор на шефа на КЕВР Станислав Тодоров отприщи нова порция междукоалиционни залпове. Напред излезе отново Ива Митева, която не пощади Лена Бориславова, с която отдавна са в конфликт, с критики за начина на избиране на Тодоров в парламента. Самата Лена Бориславова командва Кирил Петков, в чието легло си ляга. Съответно и държавата.

„За КЕВР от коалиционните партньори ни бяха извивани ръцете. Това бяха текстове, подадени от Лена Бориславова, тя самата пред мен се кълнеше, че кандидатът им отговаря включително и на старите изисквания, дори не е необходима тази поправка в закона, не касае него“, сподели с днешна дата Ива Митева, която утре може би трябва да седни на една маса за ново бъдещо коалиционно управление.

Ако парламентът е „умен“, ние можем да отменим избора на председател на КЕВР още преди да е влязло в сила решението на Конституционния съд (КС), въпрос вече на политическа воля и решение е какво ще предприеме Народното събрание, поясни пред журналисти в парламента Ива Митева от ИТН ходовете за излизане от патовата ситуация. „Въпросът е преди решението на КС да влезе в сила, дали можем да задействаме другата процедура и нещо да спасим“, подчерта тя.

„Отговорността за КЕВР е на партията и парламентарната група, предложили кандидатурата за председател“, посочи още Митева. Тя припомни, че от ИТН много пъти са алармирали за тази кандидатура, така че е ясно кой носи отговорност.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар