Летище “Пловдив” има нов директор – военен пенсионер

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военният пенсионер Лъчезар Миленчев е новият директор на летище “Пловдив. Той е бивш служител от отдела за безопасност на полетите, съобщи Радио Пловдив.

Лъчезар Миленчев и Пламен Спасов събраха най-много точки и бяха класирани след третия тур на конкурса, в който участваша шестима кандидати за поста.

Досегашният директор на аеропорта Спас Шуманов остава в борда на летище “Пловдив”.

Летище “Пловдив” е регионално летище, което обслужва Южен-Централен регион на България и население над 2 милиона души на разстояние от 1.5 часа по шосе. Летището се намира на 12 км югоизточно от град Пловдив – вторият по големина град и културна столица на страната.

Заради пандемията полетите на летище “Пловдив” са драстично намалели, очаква се възстановяването им да продължи в следващите години.

Преди заразата, през зимния сезон, летище “Пловдив” е посрещало чуждестранни ски-туристи, избрали да прекарат почивката си в зимните курорти Пампорово, Боровец и Банско.

На 25 февруари изтича крайният срок за кандидатстване в поредния конкурс за концесия на летището, а офертите ще бъдат отворени на 13 март. Предният конкурс се провали, след като избраната китайска компания Ейч Ен Ей груп се отказа, а Министерството на транспорта не подписа договор с класирания на второ място консорциум от “Тракия икономическа зона” и ПИМК.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар