Летище Пловдив отчете ръст на карго полетите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фирми от “Тракия Икономическа Зона” са готови да използват летище Пловдив, откъдето да изнасят продукцията си. Вече се водят разговори между големи производители от автомобилната индустрия, международни карго оператори и ръководството на аеропорта, предаде БНТ.

Карго-полетите у нас са около 30 000 годишно. Основно се извършват от летище София. Малките летища като пловдивското се опитват да са конкурентноспособни като предлагат гъвкави решения.


Летищата Варна и Бургас отчитат 80% спад на полетите

Летище Пловдив например обясниха, че могат да предоставят 24 часово наземно управление, което другите летища не го предлагат, каза Катя Стайкова – Тракия икономическа зона.

По време на пандемията нито един от заводите в промишлената зона край Куклен не е спирал работа за дълъг период от време. Затворените сухопътни граници обаче забавят доставките.

Както при нас така и всички останали фирми в района усетиха значимостта на автомобилните превози заради забавянията, които се получиха по границите, заради това много от фирмите се обърнаха към въздушния превоз и експресните доставки, каза Пламена Георгиева – отдел “Логистика”.

В момента ръководството на аеропорта води преговори и с международен карго оператор. Обсъжда се и възможността в бъдеще да се открие постоянна карго линия.

В тази насока търсим възможност за оборудване с допълнителна техника, както и със складови помещения, за да поемем нарастващото търсене в тази посока, каза Спас Шуманов, изпълнителен директор на Летище Пловдив.

Очакванията на бранша са за плавно възстановяване на пътническите превози да има от месец юли, а едва през 2026 г. въздушният трафик да се върне съм обичайните си нива отпреди пандемията.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар