Летище Хийтроу тества “бързи опашки” за ваксинирани пътници

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лондонското летище Хийтроу ще изпробва въвеждане на “бързи опашки” за изцяло ваксинирани срещу COVID-19 пътници, предаде Франс прес.

В рамките на пилотна програма, която ще започне тази седмица, пътниците от някои полети, сред които от Атина, Ню Йорк и Лос Анджелис, ще могат да регистрират електронно сертификатите си за ваксинация преди качването на самолетите.

При пристигането си на Хийтроу те ще бъдат насочвани към специални опашки, така че да преминават по-бързо през имиграционните служби.

Решението е взето преди насроченото за утре обявяване на прекратяването на задължителната карантина за пътници от “оранжевия” списък, включващ редица европейски туристически дестинации като Франция, Испания и Италия.

Според сп. “Таймс” премиерът Борис Джонсън подкрепя смекчаването на мярката от 19 юли, когато основните останали ограничения срещу коронавируса би трябвало да отпаднат в Англия.

Летище Хийтроу, както и авиокомпаниите Бритиш еъруейз (British airways) и Върджин атлантик (Virgin atlantic), призовават правителството да обяви по-бързо смекчаването на мерките по границите при положение, че 64 процента от населението в страната е напълно ваксинирано срещу КОВИД-19.

Великобритания вече изостава от САЩ и ЕС, така че прекалено предпазливия подход спрямо международните пътувания ще се отрази допълнително върху икономичекото възстановяване и зависещите от него 500 000 работни места в страната, посочи генералният директор на Върджин Атлантик Шай Вайс.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар