Летният сезон започна: Бургас посреща първите туристи – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Летище “Бургас” посреща първите туристи по Южното Черноморие с исторически първи полет от присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство по въздух. Те пристигат днес с полет от Краков, Полша и ще бъдат посрещнати от с воден салют от ръководството на летище “Бургас”. Историческо е събитието, защото това ще бъдат първите туристи, които ще преминат границата ни по облекчена процедура без паспортен контрол.

През този туристически сезон морската аерогара очаква полети от над 85 дестинации в 25 държави, а първите чартърни полети за сезона идват през първата половина на месец май. С тях ще пристигнат първите организирани групи туристи от Белгия, Нидерландия, Великобритания и Полша, a от втората половина на същия месец започват и чартърните полети от Германия.

За първи път в историята на Летище Бургас ще се изпълняват чартърни полети от другата страна на Иберийския полуостров португалския град Порто. Друг изцяло нов пазар това лято е Косово. Първите туристи от Прищина ще пристигнат в началото на месец юни, припомня БНР.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар