Лидерът на „Възраждане“ и проф. Ангелов се усъмниха в PCR теста на шефа на НС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов се усъмниха в PCR теста на шефа на НС Никола Минчев.

Минчев се оказа с положителен тест за COVID, за който стана ясно след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов публикува резултата от лабораторния си тест за коронавирус на страницата си във Фейсбук. Той обаче изрази съмнения по отношение на този, направен на председателя на Народното събрания – Никола Минчев.

„Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест“, пише Костадинов в поста си.

„В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, а не час на отпечатване, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва.

Ако това не е часът на теста, а някакъв друг час, остава отворен въпроса кога точно е направен този тест? При условие, че КСНС приключи малко преди 20 ч., а първата новина за това, че Минчев има ковид, е в 20.23 (във вести.бг), тестът би трябвало да е направен за около 23 минути в извънработно време. Не че е невъзможно на теория, но на практика е много трудно осъществимо.

За мен въпросите след показаният от Минчев тест станаха още повече. За сравнение показвам моя тест от вчера, за да стане ясно как изглежда един истински лабораторен документ. Когато моят домашен арест, наречен карантина, свърши, ще му задам тези въпроси лично и публично. Надявам се тогава да изясним всички неясноти.

А иначе да е жив и здрав човека, както и близките му. В понеделник му нямаше нищо, сигурен съм, че и сега е така“, споделя още лидерът на „Възраждане“.

Кой лекар посред нощ е валидирал PCR теста на председателя на парламента Никола Минчев? Това пък попита бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов също с пост на страницата си във Фейсбук.

„Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути и кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването на председателя на парламента Никола Минчев посред нощ и извън работно време“, пита проф. Ангелов.

Ето какво още пише проф. Ангелов:
Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС – Никола Минчев и Десислава Атанасова.
Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 часа. Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на НОВА ТВ в 21:24 часа.
На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00 ч.,а резултатът е бил готов около 21:20 ч.
От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода – PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути – услугата е експресен PCR.
И сега става интересно.
Най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00ч.
Любопитни са следните въпроси:
1. Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка)
2. Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време? (При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно)
3. Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет?
Ще използвам и възможността да отправя един съвет към г-н Минчев: Свиквайте с този интерес към Вас. Това е нормално. Той няма други цели, освен една – как е председателят на Народното събрание и спазил ли е правилата, както всички български граждани.
И всичко това, защото от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че принадлежи на него- липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване.

По-рано днес шефът на парламента Никола Манчев публикува в профила си във Фейсбук своя положителен тест за коронавирус.

„Благодаря на всички, които проявиха интерес към моето и на семейството ми здраве. Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар“, написа Минчев в профила си в социалната мрежа.

Той уточнява, че постоянно си прави тестове за коронавирусна инфекция, тъй като се среща с много хора.

Тестът му от неделя вечер е бил отрицателен, но в понеделник вечер след съвета, е излязъл положителен.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар