Руската армия щурмува отново

Лидерът на ДНР: Възможно е в „Азовстал“ все още да има украински бойци

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителят на подкрепян от Русия сепаратистки регион в Източна Украйна каза днес, че може да има още още украински бойци, които се крият в огромния стоманодобивен завод „Азовстал“ в Мариупол, въпреки че Москва официално обяви, че операцията за взимането на комплекса под контрол е приключила успешно, предаде АП.

„Те може да се крият… Може да са се загубили някъде, да са изостанали зад тези, които се предадоха“, каза лидерът на провъзгласената от бунтовниците Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин.На 20 май руската армия обяви „Азовстал“ и целия Мариупол за „напълно освободени“ и каза, че общо 2439 украински военни са излезли от последното гнездо на съпротива в обсадения град, припомня АП.


Пушилин посочи, че ако има останали украинци в завода, те не биха представлявали заплаха за руските сили.

В момента тече работата по разминирането на голяма част от „Азовстал“ и лидерът на ДНР обясни, че ще може да се каже дали някой не е останал там чак след като този процес завърши и заводът бъде цялостно инспектиран.

„За съжаление вече имаме ранен сапьор“, каза Пушилин. „Има много капани, капани-бомби… Ето защо разминирането трябва да се провежда много внимателно“, подчерта лидерът на ДНР.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар