Лидерът на партия “Зелените”: Пеевски е очаквал санкциите и предвидливо е продал компанните си – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фенерче светна в широко затворените очи на българските институции със санкциите по закона “Магнитски” от страна на САЩ. Това няма как да мине между капките. Санкциите по този закон са такива, че изолират санкционираните от стопанския, от икономическия живот на целия свят. Те стават токсични за банките, за контрагентите. Не е случайно, че Пеевски продаде и последните си фирми само преди месец-два. Той е бил наясно какво го очаква.

Това заяви пред Българското национално радио Владислав Панев, председател на партията на “Зелените”, част о от ръководството на “Демократична България”.

Повод за коментара му е безпрецедентният ход от страна на Вашингтон, с който в санкционния списък по закона “Магнитски” бяха вкарани трима души – Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и свързани с тях 64 фирми.

Според Панев в момента на дневен ред в работата на служебния кабинет е задачата да изолира тези лица от стопанския живот на страната ни, за да се предотврати попадането на техни търговски контрагенти под удара на санкциите.

“Имам информация, че търговските банки, търговските контрагенти на Пеевски, на Божков, взимат мерки да ограничат взаимодействието си с тези лица, с тези фирми. В този случай няма значение държавата какво ще предприеме, силата на самия закон “Магнитски” е такава, че самите частни фирми ще изолират санкционираните лица, за да не попаднат те под ударите на закона”, посочи Панев.

Той определи случващото се като “огромна възможност за България” да прекъсне корупционните практики.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар