Лидер на антиваксърите беше приет в болница с COVID-19 и вече… не е антиваксър

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидер на антиваксърите в Италия набързо преосмисли живота си в болницата, където беше приет с коронавирус. „Вече имам различна визия за света”, заяви Лоренцо Дамиано, който реши, че е дошло времето да се ваксинира.

56-годишният италианец беше един от най-радикалните гласове на антиваксърското движение в Италия. Той организираше протести срещу зелените сертификати и твърдеше, че няма нужда хората да се ваксинират.

След седмица, прекарана на легло в болницата обаче, антиваксърът в крайна сметка реши да се довери на науката, а не на заучените фрази за медицинския фашизъм, и призна грешката си. „Искам да кажа на целия свят колкото е важно да следваме науката, тази, която ни спасява. Моят поглед към света се промени, ще се ваксинирам”, каза Лоренцо Дамиано от Тревизо. Дамиано, който беше кандидат за кмет, е постъпил в болницата заради усложнения, причинени от вируса.

След хоспитализацията си в северния италиански град мъжът вече е сигурен, че ще се ваксиранира срещу коронавируса. Италия е една от страните в Европа, които са ваксинирали най-голям процент от населението си – 74%. Макар да има малцинство антиваксъри, хората, вярващи на науката, са значително повече. А в България населението продължава да отказва да се имунизира срещу вируса, и продължава да е на първите места по смъртност в световен мащаб.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар