Лилавият цвят и неговото духовно значение

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всеки цвят има свой символизъм и асоциации, които предизвиква у хората. Научете повече за лилавия цвят и неговото духовно значение.

Лилавият цвят и неговото духовно значение
 © iStock

Лилавото се свързва с кралските особи, властта и статуса, защото някога е било много рядък цвят. От Римската и Византийската империя до древен Китай – лилавият цвят означавал също екстравагантност, но и духовна мъдрост. Свещеници и епископи обличали лилави дрехи и пояси. В онези дни кралските особи се смятали за „божествено назначени“, така че автоматично им била приписвана и мъдрост като водещо качество.Лилавият цвят е комбинация между синьо и червено, като червеното е най-ниската вибрационна енергия в цветовия спектър, а лилавото и синьото са най-високите. Лилавият цвят също се свързва с коронната чакра и интуицията.


По отношение на психологическите ефекти на лилавото, това е успокояващ и хипнотичен цвят, който може да ви помогне да достигнете до по-високи състояния на съзнанието.

Положително значение на лилавото:

 • Царственост
 • Духовност
 • Интуиция
 • Власт
 • Лукс
 • Спокойствие
 • Магия
 • Екстравагантност

Добави описание

Отрицателно значение на лилавото:

 • Арогантност
 • Неоснователност
 • Прекалена екстравагантност

Лилавият цвят в сънищата

Когато става въпрос за тълкуване на сънища, контекстът е важен. Ако лилавото се появява често в сънищата ви, трябва да обърнете внимание на това, което се случва и какво сте почувствали в съня. Поради връзката на този цвят с духовната мъдрост, може да получавате прозрения от висшия си Аз чрез сънищата си.

Като цяло, когато сънувате някакъв цвят, трябва да разгледате диапазона от значения на този цвят и след това да тълкувате съня си във връзка с това по какъв начин се появява.

Лилавият цвят в любовта

Хората с лилава аура не обичат повърхностните неща или преструвките, ето защо имат нужда от дълбока свързаност с партньора си. Във връзката задължително трябва да присъства духовния елемент.

Добави описание

Лилавият цвят във фън шуй

Във фън шуй лилавото също се свързва с богатство, благородство, духовна дълбочина, мъдрост и тишина. Но тъй като лилавият цвят е толкова духовен, трябва да го избягвате в дома си, ако искате да бъдете по-екстровертни или свързани със земята (защото лилавото може да ви накара да се почувствате твърде интроспективни).

Лилавият цвят и личността

Хората с виолетови аури са ексцентрици, окултисти и силно духовни. Понякога те могат да се чувстват много изолирани от другите. Все пак помислете за кралските особи – те не са част от нормалния живот, те трябва да живеят изолирано. Именно изолацията обаче им дава общ поглед, те не са въвлечени в нещата емоционално. Когато обаче става въпрос за лично ниво, е по-трудно. Хората с лилава аура често са изключително чувствителни, креативни, дълбоки мислители.

Прочетете още:

Зеленият цвят и неговото значение

Какво означават цветовете в сънищата ни?

НУМЕРОЛОГИЯ: Цветът на вашата аура

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар