Лилито тъжно: Не съм богата, живея с една министерска заплата

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Ще си търся правата по съдебен ред срещу медиите,които разпространяват фаливи новини срещу мене.

Досега имам осем заведени дела”, каза в ефира на предаването “Тази неделя” по Би Ти Ви министър Лиляна Павлова.

Поводът са информации за нейния висок стандарт на живот.

“В 21 век фалшивите новини могат да доведат до сериозни катаклизми. Опитите за внушение и дискредитиране на една личност, създава нагнетяване и омраза към политиците. Че живеем с много пари.

Кото е невярно, за мене – също. Масово увеличение на фалшивите новини има напоследък”, каза Павлова. И  каза, че живее със своята и със заплата на съпруга си, “както всички българи”.

Но отказа да уточни размера на месечното си възнаграждение на министър.

“След Симеон Сакскобургготски България не е канена на икономическия форум в Давос. Сега бяхме там, това е оценка за нас. Лидерите на страните от Западните Балканите казваха “Добре, че е Бойко”.

Никой не искаше да ги вижда, а сега са обратно в дневния ред”, каза Лилна Павлов в коментар на случилото се в Давос.

Павлова коментира и Истанбулската конвенция. “Явно не се направи достатъчен дебат. Тя се превърна в тема с различен ракурс. Явно ще трябвада се поработи още повече.

Дали тя ще бъде приета до края на нашето европредседателство зависи от анализите. А не на принципа “кой прочел, кой не прочел”, уточни министър Павлова.

П.П. Заплатата на министър като “основна” е около 4000 лв. Върху нея се начисляват всякакви надбавки за стаж и други подобни. Министрите получават и командировъчни, особено за пътуванията им в чужбина. Участват и в разнообразни български и международни комисии. Това е законната част от доходите им. Ако някой министър даде сделка на някой приятел, този тип доход няма как да се отчете колко е.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар