Лиляна: Ще станем Силиконовото царство на Европа!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
„Силен старт и сериозна заявка за едно председателство с посока, мнение и воля да проведем тежките дебати, които стоят пред нас”: така министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова определи неговото начало в ефира на Нова телевизия.
По думите й законодателството, което имаме да приемем по време на европредседателството, ще ни помогне да дадем заявката България, заедно със Западните Балкани, където имаме този потенциал, да стане Силициевата долина на Европа. Това е нещо, което през председателството ще успеем.
Лиляна Павлова коментира и речта на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, която беше изцяло на български език и обра овациите в залата, както и на хората пред малкия екран:
Имахме предварителна информация, че Доналд Туск се готви да говори на български език, да ни изненада, но най-емоционалният момент беше, когато всички го чухме да произнесе цялата си реч на български език. Ние говорихме с екипа на Доналд Туск и знаем, че той самият има принос в написването на тази реч.
На въпроса ще успее ли скоро България да влезе в еврозоната, Лиляна Павлова отговори:
Това е валутен механизъм, към който България е готова отдавна, защото ние сме с фискиран курс на лева към еврото от толкова години. Тази стъпка няма да е толкова радикална. Аз смятам, че това е навременно и очаквано. Но последващият етап за нас е много важен. Влизайки в чакалнята, да не стоим твърди много години там, а затова е много важна предварителната подготовка, каза още Лиляна Павлова.
По повод протестите, които се проведоха в деня, в който България пое председателството на Съвета на ЕС,  Павлова коментира, че протести се случват навсякъде в Европа. Така че нямаше нито изненадани, нито притесни хора сред нашите гости. Това е един естествен и нормален процес. Протестите в София минаха по един спокоен и нормален начин.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар