Линейки с болни от коронавирус чакаха 4 часа пред МБАЛ – Бургас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Бургас вече има проблем с настаняването на влошили се COVID болни.

От събота вечерта областният град остана без нито едно активно болнично легло за COVID пациенти.

При 195 налични легла в областта, здравните власти спешно се опитват да разкрият още 200. Вече не само в най-голямото COVID огнище – София, но в Бургас пациенти трябва да изчакват в линейките с часове, за да бъдат приети в болница, предаде bTV.

 

След 4 часа чакане в линейките двамата пациенти с COVID-19 бяха прегледани. Поради липсата на легла може да се наложи да продължат лечението си у дома.

С пет екипа на смяна, спешната помощ обслужва по над 100 сигнала на денонощие, повечето – именно за коронавирус. Хаосът и липсата на единна комуникационна система затруднява екипите.

Екипите разчитат на чат приложения. В същото време шофьори на линейки алармират, че чакат с часове с пациенти, докато им бъде направен PCR тест на място. Двата буферни центъра в Бургас работят, но във всеки от тях има по един лекар, по една сестра и по един санитар.

В болницата в Средец вътрешното отделение е с подготвени 20 легла за COVID пациенти, но пък там персоналът е подал заявления за напускане. Ръководството спешно търси нови лекари и медицински сестри.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар