Лицата на протеста: Ние не сме тулупи! – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращите вече 22 дни пробват различни начини властта да чуе исканията им. Недоволството се засилва, когато камионът с озвучителната техника е спрян от движение. 

 

Гласът на протестиращите обаче продължава да се чува.

 

Полина Кънева току-що завършва висшето си образование. Казва, че не приема как управляващите отговарят на исканията на хората. 

“Мисля, че тези смени, които се случиха бяха пълна подигравка и реално нищо съществено не се е постигнало и за мен е важно да се отчетат коментарите на Борисов от 2013-та при протестите срещу Орешарски и сега какво му е мнението, когато е на тази позиция, която беше Орешарски”, смята Полина Кънева 24 г., гр. София, завършила Педагогика.

Приятелят ѝ Йордан също ще продължи да протестира. 

“Според мен просто наистина е важно – без значение дали правителството ще падне, или не – да продължават да се изказва това политическо мнение на всеки и да се показва, че което и правителство и който и човек да дойде на власт, няма да стоим безучастни – според мен това е най-важното”, смята Йордан.

Бъдещата учителка казва, че е имала възможността да напусне страната, но е предпочела да остане. Сега обаче иска да предаде важна поука за цялото общество.

“Да ни пука какво се случва на първо място, да бъдем активни граждани с позиция и да гласуваме най-важното”, каза Поли.

Младите и креативни хора, започнаха нова кампания във Фейсбук и на паветата “Аз стм..”, с която искат да покажат, че не са платени тулупи или лиш генетичен материал.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар