Личната лекарка на издъхналата бременна е отказала да я прегледа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Личната лекарка на починалата бременна от COVID-19 е отказала да я прегледа. С нея са говорили само по телефона. Това разкри вдовецът Йордан Вълков пред bTV. Според него именно лечението по телефона е станало причина за смъртта на жена му.

На четвъртия ден той се обадил на джипито на жена си и помолил за преглед.

„Започна по-сериозна кашлица. Помолих я да отидем на място да я прегледа, започна да получава болки в бъбреците, от кръста нагоре. Имаше задух при кашлица и при говорене, принудих се да я закарам на спешен кабинет“, каза мъжът. 

Състоянието й продължило да се влошава. „Страшен задух и оттам нещата станаха…“, разказа опечаленият съпруг.

„Аз в този момент загубих всичко, съпругата си, децата, които чакахме толкова време. Не виждам смисъл, едва ли ще има възмездие“, изплака мъжът.

В първите дни, когато бременната жена е търсила помощ от личната си лекарка, тя е направила два теста за COVID-19, но са били отрицателни.

„Не само в първите дни, изобщо личната ни лекарка не ни допусна да отидем при нея. Когато видях, че жена ми си заминава, я закарах в Спешна помощ. В нито един момент джипито не ни посъветва това да направим. А аз много пъти исках да отидем на преглед, но тя отказваше„, разказа в интервю пред „24 часа“ мъжът.

Той признава, че е ваксиниран, а съпругата му, която е филипинка, не е била ваксинирана заради бременността – притеснявали са се да не увредят плода. Разказва, че са очаквали момче и момиче.

Вини и медиците в болницата, че не са извадили бебетата навреме.

„Един от лекарите ми каза, че Джуня е била със сатурация 30. Съвсем нормално е било веднага да я поставят на вентилация. Трябваше още седмица и половина да удържи, да извадят близначетата, а нея да я лекуват с най-сериозната терапия, за да я спасят. А те са чакали да е падне сатурацията под критичното ниво и бебетата да умрат.

Държаха я ден и половина с мъртвия плод в утробата. Извадиха мъртвите близначета, оттам тя получи сепсис. Бебетата бяха момченце и момиченце. 8 години ги чакахме“, плаче мъжът. „Да загубиш всичко в този живот, което имаш, е безобразно. За 10 дни стана всичко“, неутешим е човекът, загубил жена и деца.

Младата жена издъхна в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, където е постъпила за лечение на 15 септември. Тя е била бременна с близначета в 8-ия месец, но лекарите не успяха и тях да спасят.

Лекарите започнали да й прилагат интензивно лечение. На 28 септември обаче рязко се влошила. Поставили я на изкуствена белодробна вентилация, но и това не я спасило.

Пациентката не е имала придружаващи заболявания, уточниха от РЗИ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар