Лични лекари отново чакаха на опашка, за да получат ваксини „АстраЗенека“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лични лекари в София тази сутрин отново чакаха на опашка, за да получат от Регионалната здравна инспекция по 30 дози ваксини на “АстраЗенека”. 

От 8 часа пред столичното РЗИ започнаха да се редят личните лекари, за да са сигурни, че този път ще получат по три флакончета от ваксината. За някои това е поредното идване дотук:

–  За трети път, досега и една доза не съм взела. Стоим по 2 часа и в един момент казват: Ваксината свърши. Предимство е за зелени коридори и болници. Семейните лекари, които уж нищо не искат да правят, сме в обяснителен режим на пациентите защо през два кабинета се прави ваксина, пък във вашия не се прави;

–  Поискаха от нас бройка пациенти, които са се записали за ваксини. При това положение защо не ни дават на тази бройка?! Поне за първи прием

По 5 души се допускат в сградата, на всеки излязъл влиза по един. Личните лекари не одобряват създадената организация за получаването на ваксини:

–  Не е редно 30 или 40 джипита да седим тук на студа и да чакаме да ни дадат по 3 флакона “АстраЗенека”;

–  Единият начин е да ни се обаждат, както беше при имунизирането, викаха ни в определени часове;

–  Могат да вземат ваксината да разкарат по практиките и да я разпръснат на всичките. Зарязвам си практиката, четвърти път идвам вече.

Лекарите отбелязват още:

–  Дали ще съберем толкова хора, защото има отлив от “АстраЗенека” след хейтърската кампания срещу нея. Обидно е това, което се случва.

В 10 часа вече нямаше чакащи лични лекари за ваксини. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар