Лишиха Рудолф Джулиани от адвокатски права в Ню Йорк заради лъжи за загубата на Тръмп

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Рудолф Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк, бивш федерален прокурор и бивш съветник по правните въпроси на Доналд Тръмп, бе лишен от адвокатски права в родния си щат, след като съдът постанови, че той многократно е отправял неверни твърдения относно загубата на Тръмп на изборите през 2020 година.

Апелативен съд в Манхатън постанови, че Джулиани, чийто лиценз за адвокатска дейност в Ню Йорк вече бе замразен през 2021 г. заради неверни твърдения след изборите, е “незабавно лишен от правото да упражнява адвокатска професия до следващо разпореждане на съда и името му ще бъде заличено от списъка на адвокатите и юрисконсултите в щата Ню Йорк”.

Адвокатът на Джулиани – Артър Айдала, каза, че той и клиентът му са “очевидно разочаровани”, но не и изненадани от решението.

В решението си съдът посочва, че Джулиани “по същество е признал” повечето от фактите в подкрепа на своите предполагаеми неправомерни действия по време на изслушванията, проведени през октомври 2023 година. Той се опитал да се защити, твърдейки, че “не е знаел, че изявленията, които е направил, са неверни, и че добросъвестно е вярвал в истинността на твърденията, които е изложил в подкрепа на твърдението си, че президентските избори през 2020 г. са били откраднати от демократите в ущърб на клиента му”.

Съдът заяви, че е установил, че Джулиани “фалшиво и нечестно” е твърдял по време на президентските избори през 2020 г., че във Филаделфия са били подадени хиляди гласове от името на мъртви хора, включително бюлетина на името на покойния велик боксьор Джо Фрейзър. Той също така невярно е твърдял, че в Пенсилвания са били транспортирани хора от близки градове, за да гласуват незаконно там.

Срещу Джулиани се водят дела и в щатите Джорджия и Аризона заради ролята му в усилията за отмяна на резултата от изборите през 2020 г., посочва АП. Той не се признава за виновен и по двете дела.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар