Лозан Панов пред депутатите: Притеснен съм от качеството на законотворчеството

България, Парламент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатите приеха докладите за дейността на съдилищата през 2016 и 2017 година.

Докладите трябваше да бъдат гласувани миналата седмица заедно с тези за дейността на ВСС и на Прокуратурата, но по искане на ДПС гласуването беше отложено заради отсъствието на председателя на Висшия касационен съд Лозан Панов от пленарна зала.

“Миналата седмица получих обаждане по телефона ден преди насроченото заседание. Отговорих писмено с надеждата, че ще бъда разбран правилно, че формата ѝ на общуване не е допустима, но вчера отново бях поканен по телефона за днешното заседание. Днес ние напълно оправдано легитираме една ниска институционална форма на общуване”, обясни отсъствието си Лозанов в пленарна зала.

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви пред депутатите, че e притеснен от качеството на законотворчеството.

При представянето на докладите за дейността на съдилищата през 2016 и 2017 година, той заяви: “Засягането на елементарни правни принципи при упражняването на това правомощие от българския парламент… Не допускайте, уважаеми дами и господа-народни представители, това да се случва, защото днес сте депутати, но утре, като обикновени граждани, ще трябва да живеете по тези правила, които вие сами сте създали”.

Заместник-председателят на парламента Емил Христов репликира:
“Вашето отношение и току-що изказаното към качеството на законите, приемани от Народното събрание, мисля, че не е това е мястото, форума”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар