Лозан Панов: Съдебната система не мери с еднакъв аршин заради дисбаланса в нея – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лозан Панов: Съдебната система не мери с еднакъв аршин заради дисбаланса в нея

Стоп кадър/Фейсбук/Правосъдие за всеки

„Когато си с тогата, сферата е по-ограничена, когато тогата е на друго място, нещата изглеждат по различен начин. Егоизмът на политиците и невъзможността да излязат от техния си балон е причината да премина от едната сфера в другата„. Това каза пред БНР кандидатът за президент Лозан Панов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от „Демократична България“. 

Той подчерта, че един президент трябва да е равно отдалечен от спорещите страни и да успява да провокира дебатите и актуалните теми, които обществото очаква да бъдат решени. 

 Проблемите в съдебната система се дължат на политизиран със сериозно влияние на политиката Висш съдебен съвет, посочи кандидат-президентът: 

„Изборът на Иван Гешев беше също емблематичен… Дисбалансът в съдебната система води до невъзможността тя да мери с еднакъв аршин„. 

Не участвам в сделки, нямам цена и в съдебната система бях в ролята на ничий, подчерта Панов в предаването „Неделя 150“. 

„Нека са изберат хора, свободни във вземането на решения… Президентът, който е независим, може да провокира дебата в обществото„. 

Кандидатът за президент очаква, че ще стигне до втория тур на вота за държавен глава

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар