Лондон и Париж са най-добрите градове за инвестиции в имоти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За втора поредна година Лондон остава най-добрият град за инвестиции в имоти в Европа, особено за офиси и складове. Търговията на дребно и хотелиерството в Лондон също се развиват добре от съживяването на туризма. Това гласи доклад за перспективите пред пазара на недвижими имоти в европейските градове, подготвен от Institute for Urban Lands и цитиран от “Труд”.

Съществено значение за класирането на градовете според отговорите на анкетираните инвеститори са различни перспективи за инфлацията в страните, тяхната зависимост от изкопаеми горива и различните лихвени проценти. Тези фактори оказват влияние върху текущото икономическо представяне на градовете и очакваната възвращаемост от инвестиции в недвижими имоти. Според две трети от анкетираните това са трите основни съображения, които влияят на решенията им къде да инвестират.Париж е на второ място като най-добър град за инвестиции. Силните транспортни връзки на френската столица се харесват на инвеститорите, но те очакват и ръст в доходността от имоти от Олимпийските игри през 2024 г. Франция има и устойчиви енергийни доставки, главно поради ядреното си производство. “Качеството на града се подобрява. Велосипедите, алеите, зеленината, използването на общественото пространство го подобряват неимоверно”, казва холандски инвеститор.


Но както и в Лондон, офисите в Париж трябва да са на правилното място. Друг инвеститор предполага, че “периферните местоположения ще пострадат, защото в бъдеще няма да се търсят големи офис сгради, които не са централно разположени”.

В топ 10 на градовете за инвестиции влизат четири града в Германия, като Берлин е на трето място. Той се смъква с едно място надолу в класацията заради потенциалното въздействие на инфлацията върху икономиката.

Останалите градове в топ 10 са Мадрид, Мюнхен, Амстердам, Франкфурт, Хамбург, Барселона и Милано.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар