Лондон: Китайски шпиони

Лондон: Китайски шпиони “крадат” високопоставени британски служители

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китайски шпиони се насочват към британски служители на чувствителни позиции, като част от все по-усъвършенствана шпионска дейност, насочена към получаване на достъп до тайни и до специализираните им познания, съобщи днес британското правителство, предаде Ройтерс.

Британското правителство, давайки отговор на парламентарен доклад от юли, в който се посочва, че подходът на правителството към тази заплаха от страна на Китай е неадекватен, заяви, че са предприети мерки за спиране привличането на държавни служители, включително чрез редовни проверки и софтуер, помагащ им да идентифицират фалшиви профили в социалните мрежи.“Правителството признава, че китайските схеми са опитали да привлекат на работа британски и други граждани на съюзнически държави на ключови позиции, които имат чувствителни по характер знания и опит”, се казва в изявлението на британското правителство.


Според британски депутати китайските шпионски усилия във Великобритания някога са били съсредоточени върху хакерството и кражбата на интелектуална собственост.

Наблюдава се обаче ръст в разузнаването по отношение на хората, насочено към официални длъжностни лица на високопоставени позиции, твърдят депутатите.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар