Тереза Мей

Лондон след “Брекзит”: Не ни интересува, че си европеец, няма да имаш привилегии за работа

Великонритания, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кабинетът на премиера Тереза Май се съгласи, че гражданите на ЕС не трябва да имат преференциален достъп до работа във Великобритания в сравнение с хората от други страни след Brexit, съобщават медиите.

Министрите, които се събраха в понеделник, “подкрепиха единодушно система, основана по-скоро на умения, отколкото на националност”, каза един неназован източник пред Би Би Си.

Публикации с подобно съдържание има в „Таймс“ и „Гардиън“.

Гражданите от другите 27 държави-членки на Европейския съюз понастоящем са свободни да живеят и работят във Великобритания съгласно правилата за свобода на движение на блока, но това ще приключи след Brexit. Докладът, поръчан от правителството миналата седмица, препоръчва в бъдеще гражданите на ЕС и извън ЕС да следват еднакви правила за имиграцията, като се предпочитат висококвалифицираните работници. Авторът на доклада, Алън Манинг от Консултативния комитет по миграцията, информира заседанието на кабинета в понеделник за неговия план.

Говорител на „Даунинг стрийт“10 каза: “Кабинетът се съгласи, че след като приключи свободното движение, правителството ще може да въведе нова система, която работи в най-добрия интерес на Великобритания, включително като помага за повишаване на производителността.” Очаква се сега Мей да направи изявление относно бъдещите имиграционни правила на конференцията на Консервативната партия следващата седмица.

Въпреки това, всяка имиграционна политика след Брекзит може да бъде засегната от бъдещите търговски сделки на Великобритания. ЕС може да се стреми да преговаря за продължаване на преференциалното третиране в замяна на достъпа до своя единен пазар, докато други страни могат също така да търсят отмяна на визовия режим в замяна на търговски сделки. Мей обеща миналата седмица, че дори преговорите за Брекзит с ЕС да се провалят, правата на европейците, които понастоящем живеят във Великобритания “ще бъдат защитени”. Нейният говорител каза, че „скоро“ ще бъдат публикувани официални предложения.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар