„Лошите“ комунисти строяха санаториуми, детски градини и заводи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как живеехме при социализма?

Ние не ги молехме, а те строяха за нас санаториуми и училища, и детски градини, и заводи! Представяте ли си как ни караха безплатно да се лекуваме? Безплатно ни караха и да се учим. И на всичко отгоре пращаха родителите ни в платен отпуск.

Ами 8-часов работен ден си беше подигравка направо! И мислеха даже да намалят пенсионната възраст! Добре че не успяха! Тези паразити ни караха да се занимаваме със спорт. Даже и организирани туристи имаше. Апартаменти безплатно от предприятията даваха. Цената на тока и водата им бяха смешни! Бензинът – стотинки, а нафтата без охрана в цистерни седеше по гарите. Хитри комунисти! Даже и терористи и бандити нямаше. Сигурно не им е било интересно да живеят в такава свобода.
В който и град да отидеш, все работа ще си намериш. Даже и купони за стола ще ти дадат. Децата изпращаха на лагери на море или планина тези гадове.

Комунистите даваха ордени не на олигарси, а, представете си, на някакви краварки, шивачки, шлосери. Вкараха неграмотните в училищата. Вкараха електричество по селата и индустриализираха страната! Десетки електроцентрали построиха. Не ги е срам. Превърнаха селска България в индустриална.

Не може никой да ги разбере тези комунисти – защо направиха такава държава никому ненужна? Само за 40 г при това. Ех, колко лошо беше.

Я вижте как за 30 години само успяхме да се върнем на нулата. Бедняци, клошари, пенсионери, ровещи в кофите…

Борислав Йорданов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар