Лошото време затвори още пътища – Авто

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Най-усложнена е обстановката в Североизточна България – в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас. Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по магистрала “Тракия” в участъка от Ямбол – Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол – Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол – Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора – в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора – Нова Загора – Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите “Хемус”, “Струма”, “Люлин” и “Марица”.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на превозните средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост – Русе.

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе – Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

В област Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по път I-9 Дуранкулак – Варна. На територията на област Варна е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово – Обзор и по път II-29 Варна – Добрич. За всички МПС е спрямо преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите “Троянски”, “Дюлински” и “Обзорски”. За МПС над 12 тона е ограничено движението през проходите “Ришки”, “Котленски”, “Айтоски”, “Петрохан” и “Шипка”, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през “Печинско”, “Превала” и “Рожен”. През “Твърдишки” и “Вратник” е ограничено движението на МПС над 10 т.

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, ако не е спешно пътуването да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия в Северозточна България и Бургаска област. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на “Пътна полиция”. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Лошото време затвори още пътища (СНИМКИ)АПИ

Лошото време затвори още пътища (СНИМКИ)АПИ

Лошото време затвори още пътища (СНИМКИ)АПИ

Лошото време затвори още пътища (СНИМКИ)АПИ

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар