Лошо! Добавките към пенсиите под въпрос заради депутатите от ИТН

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Притеснение за пенсиите изрази министърът на финансите Асен Василев. Той предупреди депутатите какви неприятни последствия може да има за България, ако не гласуват едно важно реишение.

Василев призова Народното събрание час по-скоро да сформира Комисия по бюджет и финанси и да включи в програмата си актуализацията на бюджета. Ако това не се случи, мярката 60/40 след 1 октомври няма да може да бъде продължена, предупреди той и увери, че пари за избори ще има, но средствата за бизнеса са под въпрос.

„Евентуално ще можем да продължим с 50-те лева за пенсионерите през септември, за октомври не е ясно“, каза Василев.

По думите му държавата има пари, но без санкция на парламента те няма как да бъдат насочени към хората, които имат нужда от тях.

„Така от септември може да спре мярката 60/40 за бизнеса, а след това да се наложи орязване на социалните мерки и на заплатите във важни сектори като полицията и затворите“, каза министърът

Той отчете, че приходната част на бюджета се движи изключително добре, което се дължи отчасти на по-добрата икономическа ситуация в страната и отчасти на по-добрата събираемост.

„Дори да имаме 2 млрд. повече приходи, нямаме право да ги харчим, да ги използваме за различните видове средства, които трябва да бъдат дадени – за пенсии, за подкрепа на бизнеса, за здравеопазване”, обясни Асен Василев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар