ЛОШО: Европейският съд вече знае, че Иван Гешев и Сотир Цацаров подслушват и складират компромати

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският съд по правата на човека вече е наясно, че в България Сотир Цацаров и Иван Гешев подслушват безконтролно и складират компромати за изнудване.

Това беше стратегическо дело от обществен интерес, целта е една широко мащабна промяна, която цели преди всичко промяна в законодателство, в практики, така че в представите ни да се доближим до понятието „правова държава”.

От тази гледна точка освен този системен проблем с културата на злоупотреба със СРС-та, той поставя на фокуса на общественото внимание и дейността на

Спецсъдилищата, както и дейността на Сотир Цацаров и забележителния принос на ръководството на прокуратурата, в лицето на Иван Гешев, което дело стана формален повод и основание да бъдат подслушвани стотици участници в протестите. Това коментира адв. Михаил Екимджиев в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич” по Евроком.

Известният адвокат Михаил Екимджиев заедно с колегата си Александър Кашъмов доказа пред Европейския съд по правата на човека, че в България подслушването и складирането на компромати е „инструмент за привилигировани“, а защитени няма.

„Дори без решение на Европейския съд, тези решения трябва отдавна да са взети. Дори и да няма изпълнение на решенията, ние ще продължаваме както досега.

През 2017г. спечелихме първото дело за използване на СРС-та, бяха приети закони като слънце, но зад тях действаше една ретроградна посттоталитарна практика, която ги лиши от съдържание“, каза още юристът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар