Лудото Коце от варна лъсна на билбордове собственост на Красен Кралев от ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Костадин Костадинов имаше шанс за втори тур, ако беше кандидат-кмет, подкрепен от БСП.

ДПС и листи, контролирани от Делян Пеевски, имаха нишан от Сарая да гласуват за КК. Корнелия Нинова стопира тази схема с аргумента, че няма как БСП да подкрепи лидер на друга партия, но “скритата причина” беше друга – КК беше номиниран от Борислав Гуцанов. Гласоподавателите на БСП нямат проблем да гласуват “партия” с електората на ДПС, но няма как да бъдат събрани в един кюп избиратели на “Възраждане” и ДПС. Костадин Костадинов все пак се опитва да разтвори ветрило чрез корпоративния вот на ДПС, листата на Генади Атанасов и “крилото” в БСП на Борислав Гуцанов.

В същото време е логистично подкрепен от Красен Кралев – ползва неговите билбордове. Това не може да се случи без разрешение от Бойко Борисов, който подкрепя мощно Иван Портних за нов мандат. Защо му е тогава комбинацията с Костадин Костадинов? Според източници от щаба на ГЕРБ лидерът на партията “спонсорира” кампанията на КК срещу БСП чрез Красен Кралев. Борисов едва ли е надценил кампанията на БСП след скандала “Гуцанов-Нинова”.
Обаче схемата с билбордовете на Кралев е договорена преди него, а на евровота БСП-Варна взе 26 000 гласа. БСП отиваше на втори тур с този електорален резултат. След разцеплението това не може да се случи, признават щабисти на БСП-Варна. Освен това според бопаджии и бизнесмени, които са в час с бизнеса с цигари, зад КК стои знаков играч от СИК като Славян Теофилов, близък до Борисов, Пеевски и Пашата. “Борисов не спря “тайната подкрепа” за Костадинов, защото е сигурен, че Портних ще спечели на първи тур, а чрез него поддържа интригата в БСП-Варна”, коментира щабист от ГЕРБ. В същото време топ изборджия като Делян Пеевски играе “двойно”. Той осигури кампанията на ДПС-Варна с ресурс, но насочи корпоративния вот на “пътищарите” към Иван Портних.
 Пеевски е наясно, че Сарая не разполага с “нов Марешки” чрез Костадин Костадинов. Няма как да бъде победен Портних по тази схема, но защо пък “в двжение” да не подложи Томислав Дончев с ДАНС-комбинация в полза на Владислав Горанов. Атаката на “Берлин” и Сарая срещу Иван Портних чрез Костадин Костадинов в “Блиц” целеше разширяване на влиянието в Билдинга и знак, че кметът трябва да отстрани “прокситата” на Цветан Цветанов през третия си мандат. Което след намесата на Бойко Борисов и светкавичното сваляне от Делян Пеевски на платения от КК материал в “Блиц”, едва ли ще се случи.
В четвъртък знакова фигура като Ангел Дерменджиев, патрон на прокметската листа на “Тъстовете” е бил в кабинета на и.д. кмета Пейчо Пейчев, сочен като “прокси” на Цв.Цв., но изключително близък до “Тъстовете”, по същата причина, по която всеки месец е бил приеман от Иван Портних. Така че нито Кралев ще разшири влиянието си в Билдинга чрез комбинацията с КК, нито Пеевски ще успее да отстрани в полза на Сарая всички Цветанови ключови кадри в общината. Схемата ще работи, както досега – Пеевски ще движи Бизнеса, Борисов ще държи Билдинга чрез стотиците милиони, които ще налее до края на мандата във Варна.
Това не означава, че Красен Кралев ще се откаже да изведе до втората позиция Костадин Костадинов, за да демонстрира влиянието си пред Иван Портних. Целта на Красен Кралев е да бъде ограничено влиянието на знаков играч като Емил Радев в Билдинга. Листите на КК и Генади Атанасов са средство. Играта на Бойко Борисов и Делян Пеевски обаче е да има УПРАВЛЕНСКИ ПАРИТЕТ, а те да “карат влака” във Варна, след като смятат, че са постигнали СИЛОВ ПАРИТЕТ чрез Маджо.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/10/blog-post_307.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар