Луизиана иска да качите личната си карта, ако ще гледате порно онлайн

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 1 януари щатът Луизиана в САЩ изисква всеки, който смята да гледа онлайн порно да качи копие на издадена от правителството лична карта. Това е единственият да се получи достъп до уебсайтове за възрастни като Pornhub и YouPorn.

Мислех, че Pornhub трябва да е бил хакнат – защо искат личната ми информация?„, споделя Сидни Бланшар пред Futurism.Поддръжниците на законопроекта твърдят, че децата са прекомерно изложени на порнография и са увредени негативно от нея. Кликането на потвържденията „Аз съм на 18 години“ се е превърнало в практика за непълнолетните. Затова Луизиана налага качването на личен документ, потвърждаващ истинската възраст.


Непълнолетните получават неограничен достъп до порнография„, каза конгресменът Лори Шлегел, авторът на законопроекта, пред Fox8 News.

ранното излагане на порнография може да повлияе отрицателно на психическото и емоционалното здраве на децата. Има тъмни кътчета на интернет и родителите имат абсолютното право да се тревожат за това, което децата им виждат.

За мнозина обаче законопроектът предизвиква тревога. На практика порносайтовете ще започнат да събират лична информация. Възможно е това да доведе до ново и по-задълбочено следене и навлизане в личното пространство от страна на държавата, смятат критиците на проекта. Според активистите е опасно онлайн активността да се обвързва със самоличността на потребителя.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар