Лукашенко поиска въоръжени улични патрули в беларуските градове

Лукашенко поиска въоръжени улични патрули в беларуските градове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правоприлагащите органи да организират патрули с леки оръжия по улиците на беларуските градове, за да гарантират безопасността на хората, предаде Ройтерс.

“Хората трябва да се чувстват в безопасност у дома, на работа, на улицата, по всяко време на денонощието”, каза Лукашенко във видеозапис от среща с висшите органи за сигурност на страната, публикувано на сайта “Пул Первава”, държавната медия, която отразява дейността на Лукашенко.

Лукашенко заяви, че докато нивото на престъпността в Беларус намалява, страната е изложена на риск от престъпления от “екстремистки характер”.

“Днес това е най-важният аспект на поддържането на законността и реда – потискане на действията на бандитите и предотвратяване на загубата на души, които все още не разбират напълно как чуждите куратори се насочват към тях”, казва той във видеоклипа.

“Предупреждавам министерството на вътрешните работи, КГБ, специалните служби, всички, прокуратурата – всеки: ние трябва да поемем контрола върху това. Нашите момчета от патрулите трябва да са по улиците… Патрулите трябва да са въоръжени с леки оръжия, поне пистолети.”

Лукашенко подкрепи нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г., като позволи на Москва да използва територията му, за да започне войната, а миналата година се съгласи в управляваната от него страна да бъдат разположени руски тактически ядрени оръжия.

Миналата седмица той заяви, че няколко “диверсанти”, включително украински и беларуски граждани, са били задържани на границата на двете страни по време на “контратерористична операция” и че такива групи биват задържани “два или три пъти седмично”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар