Лукашенко обвини Полша и НАТО в заговор за разделянето на Украйна

Лукашенко призова Европа да се обедини с Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова Европа да се раздели със зависимостта си от САЩ, да се обедини с Русия и така да бъде създаден „най-мощният и влиятелен център на планетата“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По време на открит урок по история в пряк ефир за всички училища

и университети той заяви, че е необходимо обединяване на технологичния Запад и ресурсната база на Русия. Според него „не всички в ЕС са идиоти и всички прекрасно разбират къде е щастието за Европейския съюз и цяла Европа – тук в Евразия“. По думите на беларуския лидер европейците не предприемат стъпки за обединение, защото американците „не ги пускат“.

Пред аудиторията си Лукашенко предрече за света „милитаризация, увеличаване на ядрената заплаха,

ескалация на напрежението и много лоши сценарии“. Той очерта две опасни глобални тенденции – използването на санкциите като политически и икономически инструмент, както и поляризацията и радикализацията в обществата.

Президентът на Беларус изказа подкрепа

– лична и от името на съгражданите си – за руската военна интервенция в Украйна, като заяви, че „Русия не може да загуби“. Лукашенко подчерта, че в Украйна са се появили наченки на фашизъм и навлезе в тълкувания на понятията национализъм (нещо нормално) и нацизъм (нещо лошо), като изтъкна, че „фашизмът е крайна форма на нацизма“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар