Лукашенко: Руските военни ще напуснат Беларус, когато решим с Путин

Лукашенко: Русия все още не е използвала най-мощното си оръжие и то не е ядрено

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Освен това, добави той, Руската федерация включва в спецоперацията само редовни войски и изключително военнослужещи по договор, докато Украйна няколко пъти обявява мобилизация на населението

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Русия все още не е използвала най-мощното си оръжие в Украйна и то не е ядрено. Той даде интервю за Агенция Франс прес и е цитиран от ТАСС.„Разбирам тънкостите и нюансите и съм съгласен, че това (конфликтът в Украйна-бел.ред.) все още не е война, въпреки че ние я наричаме война. Защо? Защото, както наскоро каза (президентът на Руската федерация Владимир) Путин, Русия е все още не воюва там, Русия все още не е достигнала и средата по отношение на качеството на военните действия“, каза беларуският лидер.


Той обясни, че Руската федерация все още не е използвала най-мощното си оръжие в Украйна, а за ядрен потенциал дори не става дума. „Видях това оръжие. Следователно все още няма война от страна на Русия“, каза Лукашенко.

Освен това, добави той, Руската федерация включва в спецоперацията само редовни войски и изключително военнослужещи по договор, докато Украйна няколко пъти обявява мобилизация на населението.

Лукашенко заяви, че напълно подкрепя Русия в решението да започне своята т.нар. „специална военна операция“ в Украйна.

В интервюто той заяви, че Русия вече разполага с две френски оръдия „Сезар“, доставени на Украйна. Според него те са били продадени на руската страна от украински военни. Те вече са разглобени и проучени в руски танков завод, уточни Лукашенко.

Франция вече е доставила на Украйна 12 артилерийски системи „Сезар“, като се очакват още. Беларуският лидер призова за прекратяване на конфликта. Според него Киев трябва да се съгласи на отстъпки и да започне преговори.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар