Луна: Изнудват ме за пари – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това са едни паразитни истории, които се разпространяват на мой гръб от години. Не знам на кого е нужна слава или нещо подобно. Очевидно е някой, който иска да ме клевети и да ми навреди или да ме изнудва за нещо. В този случай конкретно ме изнудват за пари”, това каза за “24 часа” певицата Луна Йорданова.

Тя бе обвинена в имотна измама, след като наследници на починал възрастен мъж твърдят, че кандидатката за президент на изборите през 2021 г. е придобила с измама техен имот. Апартаментът се намира на ул. “Септемврийско въстание”.

“Хората не са осъзнати. Непрекъснато обвиняват, търсят евтини сензации за 5 лв. Оплакваме се защо България обезлюдява, защо политиците ни лъжат и крадат. А самите хора не виждат себе си, собствените си постъпки и поведението си”, допълни Луна. Според нея у нас отдавна не се толерира, когато си градивен. Вместо това на пиедестал е издигната само деструкцията.

Йорданова настоява, че 10 години е стопанисвала 45-квадратния панелен дом. Адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние и бе категоричен, че Луна не е живяла в него. Призовани са съседи, които да потвърдят думите му.

Връзка между Луна Йорданова и починалия през 2011 г. собственик няма. “Доколкото ми е известно г-жа Йорданова има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители”, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че се е грижила за възрастния собственик на апартамента преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. “Ние отричаме тези твърдения. Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност, но тук това не се е осъществило”, допълни Пламен Тотев, цитиран от БНР.

По думите на адвоката на певицата – Ивайло Тошев, правото на Йорданова на защита е нарушено, защото не е спазен едномесечният срок за уведомяването ѝ и за призоваването на свидетели.

На този етап е подадена е жалба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Следващото заседание е назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г. /

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар