Лъвът и неговото духовно значение

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дръзки и силни, лъвовете са били важни символи в много култури от векове. Научете повече за символиката на лъва, особено ако изображенията на лъв се появяват навсякъде, където погледнете.

Лъвът и неговото духовно значение
 © iStock

Какво символизира лъвът?

Известни като свирепи хищници, но и защитници, лъвовете са кралете и кралиците на джунглата. В много култури те са важна фигура, представляваща сила, смелост и семейство. Тялото на лъва „се използва за представяне на безсмъртна смелост“ от митологична гледна точка. Лъвовете също така се свързват със слънцето – жизнено и пълно с енергия.Неслучайно в астрологията знакът Лъв се управлява именно от Слънцето. Астрологично Лъвът представлява царствената енергия на краля или кралицата.


Лъвовете също са всеобщи символи на смелост, мощ, сила, вътрешна мъдрост и лидерство. Ето защо изображения на лъвове може да се появят в живота ви, когато имате шанс за израстване, но за целта трябва да се доверите на способностите си.

Ключови думи, свързани с лъва:

  • Кураж
  • Увереност
  • Лидерство
  • Защита
  • Мощ
  • Царственост
  • Сила
  • Мъдрост

Какво е духовното значение на лъва?

 

Добави описание

Вътрешен компас

Лъвът представлява не само вътрешната сила, но и напомня за по-дълбоко свързване със самите себе си. Макар да са символ на външна сила, лъвовете вдъхновяват да се докоснете и до вътрешното ви Аз, което взима мъдри решения на базата на личното усещане, а не на мнението на други хора.

Живейте според своите разбирания

Силни и уверени, лъвовете ви показват как да поемете контрола над живота си. Ако ги виждате често, значи трябва да заемете централно място в своя собствен живот и да бъдете решителни.

Защита

В духовно отношение лъвовете са защитници. Може да се приеме, че те ви дават допълнителна защита, както и по-голяма мъдрост.

Сила за преодоляване на препятствия

Духовното значение на лъва е сила и смелост, което напомня, че независимо какво ни поднася животът, ние имаме силата в себе си да го преодолеем. Вярвайте, че можете.

Наистина ли черната котка носи лош късмет?

Дъгата като символ и нейното духовно значение

Добави описание

Какво означава, ако често виждате изображения на лъвове?

Психологът Карл Юнг пише, че този вид синхрон е, когато външният свят се приведе в съответствие с вашия опит по начин, който може да отразява вашите вътрешни притеснения или мисли. Посланието може да бъде че трябва да отстоявате себе си или да поемете контрола над живота си. Друга възможност е това да служи като знак да се доверите на инстинктите си или да вземете решение с увереност.

Лъвове и сънища

Царството на сънищата също е място за свързване и получаване на прозрение и информация, точно както знаците и съобщенията се появяват по време на будния живот. Има голяма мъдрост, която трябва да научите, когато лъв се появи в сънищата ви. Емоциите също играят важна роля при дешифрирането на това, което сънят може да означава. Негативните или стращни сънища с лъвове могат да ви свържат с вашите страхове, потиснати инстинкти и тревоги. Ако пък лъвът е спокоен в съня ви, това може да се приеме като знак за късмет.

Тълкуване на сънища: 3начението на 3 духовни символа

 

Добави описание

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар