Лъжат ни нагло и с лекота

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не сме проспали последните 6 месеца, гневят се обидено здравните власти на хорското недоверие и упреци. Даже много сладко ги проспахте. Нали мултифункционалният ви патрон обяви победа. И си легнахте. 6 месеца имахте за един елементарен казус, който е в основата на борбата с коронавируса. Към днешна дата той е покъртително нерешен, а е от фундаментална важност.

Джипито е казало по телефона какво да се пие, но без рецепта не дават антибиотик. Без антибиотик пък иде пневмония. Електронни рецепти – дрън-дрън – 6 месеца мисловна пауза. Скандали по аптеките. Жулим чайчета и витамини и чакаме късата клечка. Така, още в самото начало, рухва цялата къщичка на изградената от перманентен хаос система.

Положението е “Седи дома, чети “Шок”. И това е само началото на драмата, чисто домашната драма, преди да се стигне до контакт със 112 и ви откарат към неизвестното. Ако въобще дойдат, разбира се. Защото това става след ден, два или въобще не се случва.

Мераклиите за герои днес са много. Без капка ирония сред тях слагам аптекарите, които дават антибиотик без рецепта под угрозата от зловещи глоби. Клета, малоумна система. По-глупава и от пресконференция на НОЩ.

“Никой не е отказал прегледи. Напротив – идеята да се направят COVID-сектори в специализирани болници целяха пациентите да могат да се лекуват“, казва чичкото с тежката длъжност – самият национален здравен инспектор, негово здравно величество доц. Ангел Кунчев.

Отвратителна лъжа. Прегледи се отказват масово и само страшен темерут може да твърди обратното с подобна небрежна лекота. А за COVID-сектори пред болниците извън столицата трудно може да се говори. В една от двете варненски болници, където има такъв, отказват да те прегледат в този сектор, ако имаш джипи. И след като и личният ти лекар отказва да ти сложи една слушалка – край на здравеопазването. Иначе призозавават да се въздържаме от самолечение. Безподобен цинизъм.

Проспахте ги тези 6 месеца, драги. Много дълбоко ги проспахте. Пълен потрес.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар