Кирил Петков

ЛЪЖИТЕ на Кирил Петков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пореден срамен момент в политическия живот у нас. Мандатоносителят се кара със свой министър в национален ефир. Сипят се обвинения, говорят се лъжи. Част от противопоставянията са дума срещу дума, за други обаче лесно може да се провери кой лъже – Калин Стоянов или Кирил Петков.

Колко пъти излъга Кирил Петков?

1. Поискал оставката на Калин Стоянов, защото министърът на брифинга, който даде, не осъдил полицейската агресия.

Кирил Петков очевидно има сериозни проблеми, след като не помни, че той поиска оставката на Стоянов в петък сутрин, часове след погромите, много преди да се състои въпросният брифинг и въобще Калин Стоянов да говори по темата.

2. Срещал се е веднъж с Калин Стоянов

Петков обяви, че е имал само една среща с вътрешния министър, когато разбрал за намерението му да смени 17 директори на областните дирекции на МВР. След включването по телефона на Стоянов стана ясно, че двамата са имали най-малко две срещи и то в Министерството на вътрешните работи. Петков не обели и дума и не отрече за многократни телефонни разговори с Калин Стоянов.

3. Калин Стоянов беше предложение на ГЕРБ

6 месеца Кирил Петков се бие в гърдите, че правителството на акад. Денков е правителство на ПП с външното участие единствено на Мария Габриел. Това чухме и от записа на Националния съвет на “Промяната”. Още повече че стана ясно, че Калин Стоянов е посочен от бившия депутат от ПП Петър Петров, който в момента е зам.-шеф на ДАНС. А и Стоянов оглавяваше ГДБОП по времето на Бойко Рашков.

От друга страна, Денков упорито мълчи по темата кой е предложил Калин Стоянов. И на практика изобличава Кирил Петков. Последния или лъже, че това правителство е само на ПП, или лъже, че Калин Стоянов е бил предложение на ГЕРБ.

4. Не се е опитвал да се бърка в работата на вътрешния министър

Да кажеш, че не си правил опити за вмешателство в работата на министъра на вътрешните работи и след това да признаеш, че по време на отпуската си си отишъл при него в Министерството на вътрешните работи, за да му търсиш сметка защо сменя 17 директори на областни дирекции, е тежка форма на шизофрения. Петков твърди, че не е казвал кои имена да се назначават, а после признава, че директорите на дирекции са работили добре при Бойко Рашков. С други думи той не е искал да се назначават конкретни имена, но е искал да не се уволняват конкретни такива.

5. ГЕРБ и ДПС пазят Калин Стоянов с гърдите си, преди да узнаят истината

Тук Кирил Петков не лъже! Но лъже, когато посочва мотивите да иска оставката на Калин Стоянов. Основният въпрос е защо ППДБ му искат оставката, след като и те все още не са узнали истината?

6. Калин Стоянов не осъди полицейското насилие

Меко казано странно е да кажеш това, като само няколко минути по-рано вътрешният министър заяви, че не толерира проявите на насилие от страна на служите на реда. Заяви още, че се правят проверки и виновните ще понесат дисциплинарна и наказателна отговорност.

Тези лъжи Кирил Петков изрече за има-няма 30 минути. Да оставим настрана, че не даде и смислен отговор на въпроса защо друг министър – Александър Йоловски, и децата му ходят с охрана заради заплахи. Както и че започна да задава въпроси дали Калин Стоянов си говори с Борисов и Пеевски, а после призна, че и той разговаря с всички министри.

Не Калин Стоянов, Кирил Петков трябва да си подаде оставката. Заради заплахите, заради лъжите и защото е вреден за България.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар