Лъжите на МВР за пияния Джамбазки разбити на пух и прах от експерти! Джамбазки е за затвор!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лъжите на МВР за пияния Джамбазки бяха разбити на пух и прах от експерти! Ето как описаха процедурата те.

1.Експертите недоумяват как така по думите на главния секретар на МВР кръвната проба е излязла днес при положение, че по закон резултатите от нея се предават ма МВР в тридневен срок. Тоест пробата е била налична най-късно на 10-ти декември.

2. В кои случаи се дава кръвна проба?

когато взетата с техническото средство проба е некачествена;
когато оспорваме показанията на техническото средство;
когато откажем да духнем в дрегера;
когато състоянието ни не позволява да ни се вземе проба с техническо средство

Интересно на кое условие е отговарял Джамбазки? Експертите допълват още, че органите на КАТ  съставят акт и попълват талон за медицинско изследване в три екземпляра (един за водача, един за отчет и един се прилага към акта).

Талонът се връчва срещу подпис, като задължително трябва да съдържа данни в кое медицинско заведение да се яви водачът и в какъв срок. Срокът за явяването  е 45 минути, когато водачът е извършил нарушението в населено място, и 120 минути в останалите случаи, като при определянето му се вземат предвид отдалечеността на лечебното заведение и възможността да се използва обществен транспорт или друг вид превоз за отиване до него.

Ако концентрацията на алкохол в кръвта на водача е над 1,2 промила, може да има “честта” да бъде  придружени от органите на реда до медицинското заведение. Тук възниква и най-сериозния въпрос -защо Джамбазки не е дал кръвна проба в Самоков или Ихтиман и Костенец, а е доведен във ВМА София.

Експертите уточняват още, че органите на КАТ е следвало да съставят акт, в който да са отбелязани показанията на дрегера, според тях няма как за два часа дрегерът да е дал отклонение от о,42 промила.

Според тях пред обществото не е казана истината, а Джамбазки и МВР вероятно са съучастници в укриването на престъпление извършено от Евродепутата. Експертите уточняват още, че при алкохолна проба над 1.2 промила се лежи в затвора ефективно, което автоматично изхвърля Джамбазки от политиката.

Според юристи Джамбазки се е възползвал от имунитета си на евродепутат, тъй като престъплението предвижда наказание под пет години и главния прокурор не може да иска снемането на имунитета му. Ако се установи обаче, че Джамбазки е действал в сговор с полицаите, за да прикрие престъпление, то тогава хипотезата изисква снемането на имунитета му и започване на разследване.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар