Лъжите на психгодесните: 3 пъти социалистическа България била фалирала! Няма такова нещо.

Без категория, България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Упорито се въртят тлъсти лъжи, които набедени антикомунисти като, например Коритаров, мръсно използват в очернянето на миналото.

Първата: три пъти социалистическа България била фалирала! Няма такова нещо.

Вярно е, имало е критични моменти в държавата, но ни е спасявал…СССР, както много пъти. Една държава е във фалит, когато не може да си плаща дълговете.

Това стана при интриганта и двоен агент Андрей Луканов, но след 10 ноември 1989 година. Няма държава без дългове – САЩ имат най-много. Важното е държавата да е в състояние да ги връща. На България по времето на Тато не са отказвани заеми.

Никой не дава заем на просяк – в случая на фалирала държава.

Петър Младенов, който не може да бъде обвинен в топли чувства към Живков, разказва в спомените си как за пет минути Тодор Живков взел от шаха на Иран – Реза Пахлави, и то на вечеря, два милиарда долара заем.

Другата спекулация е някакъв доклад на Петър Младенов, обърнете внимание – след 10 ноември 1989 година, за катастрофалното икономическо състояние на държавата при Живков. Този доклад, за сведение на коритаровци, е поръчков, силно преувеличен, защото трябва да се хвърли цялата вина на Живков.

Той е бил подготвен тайно за пленума на 10 ноември и щял да бъде четен, ако Живков се възпротивява. Ясно е, че щом трябва да се очерни Тато, докладът ще бъде от черен по черен. Но този доклад не е истината за икономиката. Все едно да направиш филм за Столипиново и да кажеш – това е Пловдив. И е това, но не е само това. Стефан Северин

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар