Кирил Петков лъжа

Лъжи на управляващите застрашават живота ни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Умишлено не се разплащат със строителните фирми, смятат от бранша

Действията показват некомпетентност

Управляващите отново излъгаха пътно строителните фирми, с което създават риск за живота и здравето на гражданите в страната, гласи официална позиция на Българска браншова камара „Пътища“.

В четвъртък управляващите в оставка и председателят на парламентарната комисия по регионална политика Настимир Ананиев за пореден път излъгаха, като отмениха заседание на комисията, докато членовете ѝ и представители на ББК „Пътища“ чакаха в обявения час. Това доказва липсата на управленски капацитет на властимащите, заявяват от ББК „Пътища“.

Настимир Ананиев вече отлага две заседания на регионалната комисия, на които трябваше да бъде разгледан доклад на междуведомствената работна група, която провери договорите за текущ ремонт на пътищата. На 20 април парламентът реши, че ще бъдат изплатени 50% от дължимите на строителите пари за извършени през миналата година дейности, а останалите 50% ще бъдат платени след като бъде направена проверка и регионалната комисия разгледа доклад на междуведомствената работна трупа. С отлагането на заседанието на регионалната комисия строителите не могат да получат парите си, в размер на около 650 млн. лв., дори да няма никакви забележки към работата им.

Седем месеца безхаберие оставиха държавата без пътно поддържане и отново изкараха стотици хора по площадите и пътищата на територията на страната, за да защитят труда си.

„Всички изречени лъжи от управляващите, показват безхаберието към националната сигурност на Република България. Без поддържането на републиканската пътна мрежа се създават предпоставки за живото-застрашаващи ситуации. Оставянето на стотици обекти без възможност за изпълняване на дейностите по тях, амортизираната и остаряла на повечето места пътна настилка създават сериозни рискове от пътно-транспортни произшествия и загуба на човешки животи и за това сега управляващите трябва да понесат отговорността“, гласи официалната позиция на браншовата камара.

От всички свои действия, пресконференции и т.н., може да се направи извод, че правителството в оставка умишлено изчака последния момент, за да не се разплатят с пътно-строителния бранш, посочват от ББК „Пътища“.

Управителният съвет на Българска браншова камара „Пътища“ е категоричен, че действията на политиците показват некомпетентност и неразбиране на държавническото поведение.

„Липсата на решения и действия поставя под риск пътната мрежа на Република България, щетите от това са за сметка на българските граждани. Призивите за проявяване на разум не дадоха резултат, което ще доведе до допълнително влошаване и невъзможността за поддържането на пътната инфраструктура“, пише в становището на ББК „Пътища“.

Решението на парламента от 20 април предвижда, че по досегашните договори за текущ ремонт може да се възлагат дейности до 30 септември. Досега обаче не са избрани нови фирми изпълнителки и до 30 септември няма да може да бъдат проведени процедурите за избор по Закона за обществените поръчки. Затова заради действията на управляващите от 30 септември пътищата ще останат без ремонт.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар