Лъсна далавера, с която бързо можеш да се сдобиеш с легален зелен сертификат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оферти за фалшиви зелени сертификати за ваксина заляха нета, показа проверка на в-к „Телеграф“, веднага след влизането в сила на новата мярка.

Предлагам издаване за 1 час по мейл, гласи една от тях. В офертата е посочено, че оригиналът ще бъде получен, след като бъде направен преводът на паричната сума, която не е обявена предварително.Във Фейсбук жената, която е получила съобщението, обяснява, че е искала да си продаде стария телефон в сайт за колективно пазаруване. Според запознати обаче, след като Ковид паспортите станаха необходими за вход в молове, кръчми, кина и театри, цената им ще скочи и ще достига до 500 лева.


Още преди месеци се появиха първите обяви за фалшиви сертификати за ваксина в сайтовете за нови и употребявани стоки. Тогава търговец на такива документи обясни схемата. Цената на паспорта беше 350 лева, като половината сума трябваше да се плати като капаро.

Сертификатът пък беше съвсем легитимен – издаден от лекар през Националната здравно-информациопнна система. За да бъде всичко точно, от клиентите се изискваше да изпратят и снимка на личните си карти. Доставката пък се случваше с куриер.

След опашките предния ден, в петък ситуацията пред моловете се нормализира, но пак не липсваха проблеми.

Пред един от търговските центрове по обяд имаше пункт, където правеха безплатни тестове и всеки можеше да влезе, ако пробата му беше отрицателна. На входа обаче беше залепено предупреждение, че системата за издаване на сертификати не работи.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар