Лъсна истината защо избиха прасетата в селата. Европейци строят техни ферми у нас

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много бяха версиите защо и кой разпространи Африканската чума по свинете (АЧС) в България, която стана ясно, че е вкарана със заразен фуражи от западна Европа. Една новина обаче разгневи хорат, чиито животни бяха избити по заповед на БАБХ и разбунтува участниците в летните протести край Сливен.

Новината е свързана с това, че в един от най-обезлюдените селски райони на България (дългогодишна и последователна политика за обезлюдяване на селата), в община Ружинци ще се строи нова голяма свинеферма.

Планираната инвестиция за 12 млн.евро е в землището на село Дреновец, а личното присъствие на посланника на Дания потвърди новината, която разгневи дори свиневъдите от големите комплекси, чиито животни бяха избити преди няколко месеца.

Избиха животните на хората в селата – без съд и присъда (разбирайте проби), за да си построят западно европейците – техните ферми у нас в България. Не стига, че през чуждите търговски вериги пробутват боклуците си от Дания – всеизвестните изрезки (дупета) и остатъчни продукти – кости, хрущяли т.н. месни боклуци. Пореден пример: Посланникът на Дания в пущинак в обезлюдено българско село, където датски корпоративен свиневъд ще гледа прасета във ферма за над 12 млн. EUR. Честито на будалите!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар