Тереза Мей

ЛЪСНА ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА САЩ! Ракетата, свалила малайзийския боинг в Донбас, е била на украинските въоръжени сили (ВИДЕО)

Русия, САЩ
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ракетата, която е свалила малайзийския Boeing-777 в Донбас, е била на въоръжение в украинската част.

Това заявиха от министерството на отбраната на Русия.

Ведомството представи документи, потвърждаващи тази версия. Ракетата е била произведена в Долгопрудненското машиностроително производствено обединение през 1986 година, разказа началникът на главното ракетно-артилерийско управление на Въоръжените сили на Русия Николай Паршин на брифинг в Москва, съобщава “Труд”.

„Уникалният заводски сериен номер на ракетата е – 8720, който е даван от производителя“, уточни той. След това тази ракета е била изпратена във войнската част, разквартирована в Украинската ССР. „С достоверност е известно, че ракетата е била получена от войнската част, за което има и приемен протокол“, добави генералът.

Паршин отбеляза, че номерът на ракетата е бил установен въз основа на нейните останки, намерени на мястото на катастрофата. „Отделно ще се спра на войнската част 20152, където е била доставена ракетата с номер 886847349 – действителното ѝ название е 221-а зенитно-ракетна бригада, през 1986 година тя е влизала в състава на Карпатския военен окръг в град Теребовл“, разказа той. На въоръжение на бригадата е имало ЗРК „Бук“. След разпада на СССР тя е включена в състава на украинската армия. По думите на Паршин, този полк е участвал в „така наричаната антитерористична операция в Донецка и Луганска области“. В момента той е дислоциран в град Стрий в Лвовска област.

Ведомството също показа документация, свързана с ракетата. „Става дума за комплект техническа документация, която се изготвя в завода-производител на всяко производствено изделие и се пази там независимо от това, дали то се намира на територията на Русия или зад нейните граници. Сред представените ви документи присъства паспорта на блока на дюзите 9Д13105000 № 8-30-113“, отбеляза Паршин.

От ведомството също припомниха, че според твърденията на Киев, „нито един зенитно-ракетен комплекс, нито една негова ракета не са попаднали в ръцете на опълченците от ДНР или ЛНР“. Освен това, номерът на ракетите „Бук“, оставени от ВСУ в Крим, не съвпадат с номера на ракетата, свалила полет МН17, подчерта Паршин. По думите му, руското министерство на отбраната разполага с документи, които потвърждават това.

Източник: “Труд”

«Руснаците ги удариха в земята. Така ще е и за Скрипал, така беше и за Майдана. Защото истината е на тяхната страна днес. Либералният български дискурс е в ступор.»,-коментар на Явор Дачков във Фейсбук


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар