Люба Кулезич: Агонията и сбогуването ще са дълги (ВИДЕО) – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този коментар направи в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” журналистката Люба Кулезич. 

Повод за думите й е бурната обществено-политическа обстановка у нас, която се усложни още повече сякаш след изборите на 11-ти юли. Причината – спорният проектокабинет, предложен от Слави Трифонов и “Има такъв народ”, които станаха първа политическа сила. За премиер бе посочен Николай Василев, а номинацията предизвика бурни обществени реакции заради политическото битие на Василен. 

“Изведнъж се оказва, че номинираш последният човек, който може да се сметне за реформатор от хората, които познават българския политически живот. Той винаги е играел благовидния диспечер на интереси. Беше казано, че върху му се изляла помия. Просто бяха припомнени някои факти от битието му на министър. Ако собствената му биография прилича на помия, това не е проблем на хората, които коментират”, обясни Кулезич.

Насред бурния информационен поток се разбра още, че Николай Василев управлява фондове на Атанас Тилев, известен като агент “Румянцев”. Досието му е напълно унищожено от Бриго Аспарухов в качеството му на шеф на Националната разузнавателна служба през 1997 г. Впоследствие има следствие срещу Аспарухов, което приключва, след като става депутат и получава имунитет. По-късно става ясно, че Атанас Тилев е работодател на Симеон Сакскобургготски, когато основава фирма “Тампела” във Финландия. Атанас Тилев е важен агент на ДС и КГБ, наречен от Die Welt “микрофонът на КГБ”. Става съпруг на дъщерята на премиера на Финландия. Зад Николай Василев се появява именно Тилев и то в момент, в който със свои фондове в момента е инвеститор на “Еврохолд”, които в момента купуват ЧЕЗ. 

“На пресконференцията нито един не попита защо точно с него, независимо дали става дума за една или няколко сделки. Не се произвежда последователно информиране на хората за фигурите, които са дърпали и продължават да дърпат конците на така наречения хибриден режим”, коментира Люба Кулезич.

“Залогът една година по-късно сме всички ние. Ако не се предприеме цялостна програма за демутризация на обществото, няма да стане”, допълни тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар