Италия

Любим италиански курорт дава 15 000$, за да заживеете там, но при едно условие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако някога сте си мечтали да се преместите на слънчев остров, сега е вашият шана. Сардиния предлага колосалните 15 000 евро, за да отидете да живеете там.

 

Италианският остров – вторият по големина в Средиземно море – може да се похвали с пясъчни плажове, синьо небе и тюркоазени води.

Но райският остров е изправен пред демографска криза, тъй като младите местни жители се местят в чужбина за работа.

За да се бори с това изселване, правителството е заделило 45 милиона евро за субсидията за преместване, достатъчно за покриване на 3000 безвъзмездни средства.

Така че, ако вече стягате куфара си, ето всичко, което трябва да знаете.

Какви са правилата на схемата?

Парите от безвъзмездната помощ звучат твърде добре, за да са истина – и има няколко предупреждения.

За да имате право на безвъзмездна помощ, ще трябва да се преместите в община на Сардиния с население под 3000 души.

Парите също трябва да се използват за покупка или ремонт на дом. Безвъзмездната помощ не може да надвишава половината от общата цена на къщата или ремонта – и правителството не винаги ще предаде цялата сума от 15 000 евро.

И накрая, получателите трябва да живеят в новия имот на пълно работно време и трябва да се регистрират за постоянно пребиваване в Сардиния в рамките на 18 месеца от пристигането.

Защо Сардиния предлага пари на хората да се преместят там?

Населението на Италия застарява. Средната възраст на италианците е 45,7 години – цифра, която се очаква да нарасне до 50,7 години до 2050 г.

Предвижда се общото население да намалее с близо 20 процента до 2070 г., от 59,55 милиона на 47,6 милиона през 2070 г.

Проблемът е особено сериозен в селските райони на страната – и места като Сардиния усещат това.

Президентът на Сардиния Кристиан Солинас смята, че схемата ще насърчи младите хора да останат в Сардиния или да се преместят на острова.

„Благодарение на тези дарения за първите къщи, островът се превръща в плодородна почва за тези, които ще се преместят там или решат да създадат семейство“, каза той.

„Не може да има растеж без реално подобряване на териториите, на вътрешността и на най-необлагодетелстваните райони… Създадохме условия младите хора да решат да останат и да развият икономическата структура на най-уязвимите територии.“

Ако се преместите на острова, можете да очаквате да останете там дълго време. С повече от 500 души на възраст над 100 години Сардиния има една от най-високите концентрации на столетници в света – приблизително 33 на всеки 100 000 жители.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар